Loading...
Menu

Το 2ο ACSTAC Ολοκληρώθηκε με Μεγάλη Επιτυχία!

Από τις 9 έως τις 11 Μαρτίου, το Κολλέγιο Ανατόλια φιλοξένησε 700 μαθητές, καθηγητές και ειδικούς προσκεκλημένους και πάνω από 200 επισκέπτες κατά τη διάρκεια του 2ου Ετησίου Μαθητικού Συνεδρίου Επιστήμης και Τεχνολογίας ACSTAC. Το πρωτότυπο αυτό επιστημονικό συνέδριο, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2011, αναπαράγει τη δομή και την αίσθηση ενός επαγγελματικού συνεδρίου για μαθητές γυμνασίου και λυκείου. Τον περασμένο Δεκέμβριο, η ιδέα του ACSTAC κατέλαβε την τρίτη θέση στο TEDxAthens Challenge!



Από την τελετή έναρξης έως την τελετή λήξης (οι οποίες μαγνητοσκοπήθηκαν και μεταδόθηκαν ζωντανά) η τεχνολογία και η επιστήμη ήταν τα θέματα που απασχόλησαν όλους τους συμμετέχοντες. Επίτιμος προσκεκλημένος του φετινού συνεδρίου ήταν ο διακεκριμένος επιστήμονας και ακαδημαϊκός Δρ. Σταμάτης Κριμιζής ο οποίος προλόγισε το συνέδριο με μια διάλεξη για την εξερεύνηση του διαστήματος και του νέου ηλιακού συστήματος. Στις διαλέξεις που ακολούθησαν συζητήθηκαν τα πάντα, από την τεχνητή νοημοσύνη μέχρι την ανοιχτή μάθηση. Μαθητές από όλη την Ελλάδα και την Κωνσταντινούπολη παρουσίασαν ανακοινώσεις και αφίσες για τα μαθηματικά, τη φυσική, τη χημεία, την επιστήμη των υπολογιστών και τη βιολογία, ενώ μεταξύ των ειδικών θεμάτων που εξετάστηκαν ήταν οι επιδράσεις του οινοπνεύματος στον άνθρωπο, οι κύκλοι ζωής των άστρων, οι μεταλλάξεις των γονιδίων και η ιστορία του περιοδικού πίνακα. Το ACALC, ένας διαγωνισμός με παζλ μαθηματικών και λογικά προβλήματα, αποτέλεσε πρόκληση για ομάδες από τα διάφορα σχολεία που συμμετείχαν, με αποκορύφωμα τον τελικό γύρο κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης. Μέσα στον ενθουσιασμό του συνεδρίου, μαθητές, διοικητικό προσωπικό και δημοσιογράφοι εργάστηκαν στα παρασκήνια προκειμένου να διασφαλίσουν ότι όλο το συνέδριο θα κυλούσε ομαλά.


Αξίζουν πολλές ευχαριστίες σε όλους τους εμπλεκόμενους στη διαδικασία επιλογής των εργασιών και της οργάνωσης του συνεδρίου, συμπεριλαμβανομένων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας που συμμετείχαν στην Επιστημονική Επιτροπή του ACSTAC, οι οποίοι εγγυώνται το υψηλό επίπεδο ποιότητας των εργασιών που επελέγησαν προς βράβευση.

Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές του Συνεδρίου, χωρίς τη βοήθεια των οποίων δεν θα είχε πραγματοποιηθεί μια τόσο μεγάλη διοργάνωση.

Principal Donor

Helen & Dan Lindsay in memory of Hrisi Pappidou-Electris ^2734 and Pavlos Electris ^2760

Donors

Αλέξανδρος Αποστολίδης και Δημήτρης Σαμαράς, γονείς μαθητών του Ανατόλια

Supporters

Anatolia College MSU
Στέφανος Πραμαντιώτης, Γραφίστας
Eventora
Χαμόδρακας

Περιμένουμε όλοι με ανυπομονησία το επόμενο μεγάλο συνέδριο, το 2013!

 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead